Sommeren 2023

Sommeren er i fuld gang. Det kan være, at du og din familie har planlagt en masse spændende ting enten hjemme i Danmark eller udenfor landets grænser?

Uanset om det er på ferie rundt i Danmark eller et smut til de sydlige himmelstrøg, så er det vigtigt med UV beskyttelse: Brug både solcreme, solbriller eller sommerhat. 

Situationer, hvor du udsætter dine øjne for direkte UV-stråling er eksempelvis, hvis du opholder dig på eller ved vandet i solskin og leger på stranden eller i haven.

Det, vi beskytter os imod, når vi bruger solbriller er solens ultraviolette stråler (UV), disse stråler kan inddeles i tre forskellige strålingstyper: 

  • UVA-stråler er de UV-stråler med den længste bølgelængde (400-315 nanometer). UVA-stråler er ikke i stand til at trænge særlig langt ind i øjet. 
  • UVB-stråler har en kortere bølgelængde (315-280 nanometer) og kan trænge længere ind i øjet, end UVA-strålerne kan. Denne type stråling forbindes ofte med hudkræft og grå stær. 
  • UVC-stråler er de UV-stråler med den korteste bølgelængde (280-185 nanometer), hvilket gør dem til den farligste uv-stråling. UVC-stråler bremses imidlertid af ozonlaget, således at de ikke når jordens overflade

Er du og dine forældre interesseret i at høre mere? Så kom ind i Brillebørn, hvor I også kan se vores smarte solbriller med eller uden styrke.Kærlig Hilsen
Brillebørn