Til jer forældre

Kære forældre, velkommen. Her på siden kan I finde al den information, I har brug for, når jeres barn skal have briller.

Menu

Specielt for Brillebørn

Vores koncept med egen øjenlæge. Hos Brillebørn er vi mere end bare en optiker. Vi har også den lægefaglige del med. Hos os er kontakten til øjenlægen kun 5 minutters gang væk.

Følg os her

Har dit barn brug for briller?

Hvad skal man hos øjenlægen?

Børn helt ned til spædbarnsalderen kan have en øjensygdom, som kræver et besøg ved øjenlægen. Alle børn mellem 0-10 år skal altså først til øjenlægen efter en brillerecept. Børn over 10 år kan komme direkte ned til os og blive målt af vores børne special-optiker. 

Det kan være nedsat syn, skelen, allergi, røde øjne eller måske en mere sjælden øjensygdom, der er årsag til besøget. Ved øjenlægen vil der blive lavet forskellige øjenundersøgelser, og synet vil blive målt. 

I de tilfælde, hvor der er et brillebehov vil barnet få udmålt en brillerecept og vil derefter blive fulgt af øjenlægen, indtil det er fyldt 10 år. Øjenlægen vil holde øje med, hvor mange procent dit barn ser med sine briller og hvornår brillerecepten skal ændres.

Med brillerecepten i hånden kommer I til butikken, og nu kan vi sammen med jeres barn finde lige præcis de briller, som både passer til jeres barn og som jeres barn og I kan lide. Vores erfaring er, at når jeres barn selv er med til at vælge brillerne og synes de er smarte, så bliver det ikke et problem for dem at gå med dem. 

Se hvordan en børneundersøgelse ved Øjenlægen Vestergade 58 foregår

Ekspert i tilskudsregler

Mange forældre med børn, der reelt er tilskudsberettiget, ved det ikke. Her er vi eksperter. Vores mangeårige erfaring med brillebørn har givet os stor indsigt i tilskudsreglerne. Vi har daglig kontakt til de forskellige centre for syn og hjælpemidler rundt om i kommunerne her i Region Midtjylland. Via vores samarbejde med Øjenlægen Vestergade 58, har vi med forældrenes tilladelse også mulighed for at rette henvendelse til resten af landets centre for syn og hjælpemidler. 

 I og med vi har en øjenlæge tilknyttet brillebutik, har vi altid mulighed for at indhente dit barns journal. Ud fra den kan vi se, om der er særlige problematikker, man som almindelig optiker ikke har mulighed for at opfange ud fra brillerecepten. Den viden viser sig ofte at være nødvendig, når der skal vælges stel og glas.  

Det er ikke ualmindelig, at der i forbindelse med udmåling af glas (til trods for brillerecepten) er behov for, at vores specialoptiker Helene, er med ind over. Da Helene arbejder med børn til daglig i Øjenklinikken Vestergade 58, har hun stor lægefaglig indsigt i børns syn og er en ressource, som vi benytter os af i forbindelse med valg af glas og udmåling af pupilafstanden.

Stop nærsynethed

Man regner med, at i omkring år 2050 vil halvdelen af jordens befolkning være nærsynede, heraf 20% svært nærsynede. 

Problemet er, at nærsynede øjne (med høje styrker -5 og højere) har en markant større risiko for alvorlige øjensygdomme. Og risikoen er stærkt stigende for hvert eneste minus. F.eks. stiger risikoen for synstruende øjensygdomme med en faktor på 10, hvis man går fra -4 til -8.

pige BBIG

Der er opfundet forskellige metoder, hvormed man kan bremse graden af udviklingen af nærsynethed op. Der findes både brilleglas og kontaktlinser, der kan hjælpe på problemet.

Hos Brillebørn har vi, med baggrund i videnskaben på området, valgt at tilbyde vores nærsynede børn et specielt brilleglas, et glas der kan bremse udviklingen af nærsynethed med op til 67%, hvis brillen bruges 12 timer om dagen.

Brilleglasset er slebet meget specielt, så det har nogle normale zoner, hvor synet er skarpt og nogle zoner (ringe), hvor synet er lidt uskarpt. Det er zonerne med lidt uskarpt syn, der virker på udviklingen af nærsynethed og bremser den op. Brilleglassene fåes kun i en størrelse. Det skyldes at den teknik der skal til at lave glasset, kræver glassene i en hvis tykkelse, der på fagsprog kaldes 1.56. Lidt tyndere end standart glas 1.5, men tykkere end 1.6 glas. 

Glassene er af høj kvalitet og de er også anti-refleks behandlede og blokerer skadelige UV stråler i lyset. De fås i styrker op til -10 og de kan også rette bygningsfejl.

Hvorfor er nærsynet anderledes end langsynet?

Det er en del af masterplanen, at børn fødes langsynede, for når øjnene vokser sammen med resten af kroppen, går øjnenes styrke væk fra langsynethed hen imod styrke 0. Problemet er bare, at med meget nærarbejde, vokser øjnene videre og hen imod en for stor størrelse (stor akselængde) og så bliver man nærsynet. Miljøet i dag spiller altså en stor rolle på udviklingen af, at flere børn bliver nærsynet. Det skyldes formentlig , at vi, og det gælder også vores børn, lever en stor del af vores liv med øjnene fokuseret på alt det, der forgår tæt på os (nærarbejde) mobil telefon, Ipad, computer og måske også at især børn opholder sig mindre ude i det naturlige lys.

Jamen så får man vel bare rette nærsynetheden med briller eller kontaktlinser, hvad er problemet? Det korte svar er synstruende øjensygdomme som nethindeløsning og grøn stær. Og hvor hvor meget kan man stige i nærsynethed fra man er barn til man bliver voksen? Det afhænger selvfølgelig af alderen for start af nærsynethed. Hvis man er -1 som 7-årig kan man risikere at være -6 som 16-årig, men hvis man er -1 som 11-årig risikere man ¨kun¨ at være -3 som 16-årig.